Right Pronunciation of importanti names

Enver Hoxha

Category
POLITICS

Language
ALBANIAN

Enver Hoxha ka qenë politikani komunist shqiptar që shërbeu si kreu i shtetit shqiptar nga viti 1944 deri në vdekjen e tij, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetari i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e tij. Shërbeu si Kryeministër i Shqipërisë 1944-1954 dhe në kohë të ndryshme ka shërbyer si ministër i Punëve të Jashtme dhe i Mbrojtjes.

Wikipedia contributors, "Enver Hoxha," Wikipedia, The Free Encyclopedia,

ABOUT THE ALBANIAN LANGUAGE